Denne terten smaker magisk godt!! Søte pærer og løk smaker himmelsk med chevre og pinjekjerner. Server gjerne til en grønn salat.
-Linda-
Du trenger:
Grov paideig:
smør til å smøre paiform
100 g hvetemel
100 g sammalt hvete, grov
40 g havremel
150 g smør
1 egg
2 ss kaldt vann
Til fyll:
2 rødløk, i skiver
3-4 pærer, i skiver
40 g smør
2 ss sukker
2 ss balsamicoedikk
200 g chevre
4 ss pinjekjermer
fersk timian
Slik gjør du:
Bland sammen de ulike meltypene. Smuldre i smøret, gjerne ved bruk av en kjøkkenmaskin. Bland deretter inn egg og vann. Bland alt raskt sammen, det er viktig og ikke elte for mye. Sett i kjøleskapet i minst en time. Skjær rødløk og pærer i tynne skiver. Smelt smør i en middels varm stekepanne, tilsett balsamico, sukker, pærer og rødløk og stek til væsken er borte og rødløken og pærene har blitt karamellisert.
Smør en terteform med smør. Legg i paideigen og sett formen i kjøleskapet i en halv time. Legg deretter et bakepapir over deigen, fyll på med tørkede erter og forstek paideigen ved 220 °C i cirka 10 minutter. Ta paideigen ut av ovnen, fjern bakepapir og erter. Fyll paideigen med karameliserte pærer og rødløk. Del chevre i skiver og legg på paien. Stek ved 220 °C i cirka 10 minutter eller til paien er gyllen. Rist pinjekjerner i en tørr stekepanne. Topp paien med fersk timian og ristede pinjekjerner.
Live Kolstad Haanshus says
Jeg tror det er den beste paien jeg har spist! Gubben var skeptisk først til kombinasjonen med pære og løk på samme pai, men nå spør han om når vi skal lage den igjen Utrolig god smak og enkel å lage, moms!
Lene Engelstad says
Hehe, så utrolig bra 🙂 Alltid et godt tegn når man vil lage en rett flere ganger:)