Chili sin carne er rett og slett perfekt kosemat. Spesielt når det er surt og kaldt ute, er det lite som slår en rykende varm gryte. Denne varianten toppes med salte kjeks og avocado, mums! Du kan gjerne lage selve gryta dagen før, så får smakene satt seg og middagen dagen derpå lages på 1-2-3.
-Linda-
Du trenger:( ca 3 personer )
olje til steking
1 gul løk, grovhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
2 røde paprika, i grove biter
2 røde paprika, i grove biter
½–1 ts chilipulver (avhengig av hvor sterk du liker maten og hvilken type chili du bruker)
1 ts paprika pulver
1 ts spisskummen
1 ts malt oregano
1 kanelstang
1 boks chilibønner
1 boks sorte bønner
1 boks hermetiserte tomater
30 g mørk sjokolade, revet
Salt kjeks
avokado
lime
rømme
frisk koriander, grovhakket
salt, pepper
Slik gjør du:
Grovhakk løk og finhakk hvitløk. Del paprika i grove biter. Skyll sorte bønner i kaldt vann og la vannet renne godt av. Varm olje i en gryte og stek løken til den er myk og blank. Tilsett hvitløk, chilipulver, paprikapulver,
spisskummen, oregano, kanelstang og stek videre i et minutt. Ha deretter i paprika, chilibønner ( hele boksen ), sorte bønner, hermetiserte tomater og revet mørk sjokolade. La alt koke i ca 20 minutter. Ta ut
kanelstangen. Smak til med salt og pepper. Knus kjeksen til mindre biter, og del avokadoen i skiver. Server chili sin carne med salt kjeks, avokaodo, lime, rømme og hakket koriander.
Leave a Reply