Det er så greit og enkelt å bruke butterdeig når du skal lage paier og terter synes jeg. Platene skal bare tine på benken, så er de klare til bruk. Jeg har sett flere bruke muffinsform når de lager små terter og det er jo egentlig ganske genialt. Disse er kjempe enkle å lage og smaker veldig godt. Noe å vurdere til helgen?
Antall :6
Tid: 45 min
Du trenger:
3 butterdeigsplater
200 g spinat
70 g parmesan
2 store fedd hvitløk
smør til steking og smøring av muffinsform
3 ss creme fraishe
salt, pepper
egg til pensling
Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 180 grader. Legg butterdeigsplater til tining.
2. Rens og skyld spinat. Riv parmesan. Klem hvitløksfeddene flate og ta bort skallet. Varm smør i en stekepanne, ha oppi spinat og hele hvitløk og stek til spinaten faller sammen. Ta av plata og tilsett creme fraishe og revet ost. Rør forsiktig sammen og smak til med salt og pepper. Rett før du skal fylle tertene tar du ut hvitløksfeddene.
3. Kjevle ut butterdeigsplatene litt ( bruk litt mel om nødvendig ) og hull ut sirkler ved hjelp av en skål. Jeg brukte en skål som er 16 cm i diameter. Butterdeigen vil trekke seg litt sammen når den er hullet ut, så du kan gjerne kjevle den litt ut igjen.
4. Legg butterdeigsirkelen over muffinsformen ( mine er 7 cm i diamteter) og klem butterdeigen ned i formen.
5. Legg i fyll og fold butterdeigen sammen mot toppen, se bilde under:
6. Pensle med egg og stek i ovnen i cirka 25 minutter eller til de er gyldne og fine.
Leave a Reply