Bloggen har bursdag i dag og blir 2 år! Hipp hurra! Er veldig moro å tenke tilbake på alt vi har vært med på! Vi har truffet mange fine folk på veien og har vært med på mye moro. Og tenk at vi har rukket å gi ut en kokebok på den tiden! DET er utrolig stas! Så i dag måtte det bli eplekake med vaniljekrem for å feire. Og den ble så god!! Jeg brukte ferdiglaget vaniljekrem denne gangen og det funket som bare det.
Du trenger ( form 23 cm):
500 g syrlige epler
1 ss kanel
3 ss sukker
180 g smør
160 g sukker
3 egg
175 g mel
1 ts bakepulver
1/2 l vaniljekrem
Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 180 grader.
2. Skrell og rens epler og skjær de i båter. Legg de i en plastikkpose med 3 ss sukker og kanel. Bland godt sammen.
3. Visp smør og sukker hvitt. Tilsett ett og ett egg og visp godt sammen.
4. Bland inn siktet hvetemel og bakepulver. Ikke rør mer enn nødvendig.
5. Ha røra i en form kledd med bakepapir. Legg på klatter med vaniljekrem over røra. Legg på eplebåter på toppen.
6. Stek midt i ovnen i cirka 55 minutter eller til kaken er gjennomstekt. (Vaniljekremen kan gjøre det litt mer utfordrende å vite når kaka er ferdig. Det skal ikke sitte røre igjen om du stikker i kaka med en tynn pinne, men det vil sitte igjen litt vaniljekrem. Om du “rister” litt forsiktig på kakeformen vil det være litt bevegelse i vaniljekremen, men ellers skal den virke fast. )
Judith says
Hello
Can you please post your recipe in English?
I would love to make this
Gitte says
Tja, skal vi se, har nå bakt den 5 ganger siden dere postet den… senest i dag til mammas damelag, den ble i høyeste grad godkjent!!!
Lene Engelstad says
Hehe det er jo bare herlig å høre!! 🙂