Her kommer en ny variant av focaccia med tomater som er blandet med kremet balsamico, tilsatt finrevet parmesan. Kjempe godt og perfekt tilbehør til supper, lasagne og pasta.
Du trenger ( til 1 liten focaccia):
300 g hvetemel
1 ts salt
1/2 pakke tørrgjær
3 dl vann
1/2 dl olivenolje + litt til topping
1 ts honning
150 g små plommetomater/cherrytomater
1 ss kremet balsamico
ca 35 g parmesan
olivenolje
havsalt
Slik gjør du:
1. Bland mel og salt i en bolle. Elt inn gjær, lunkent vann, honning og 1/2 dl olivenolje. Elt i cirka 10 minutter. Bruk en slikkepott og samle deigen midt i bollen, hell litt ekstra olivenolje over deigen, dekk til med et kjøkkenhåndkle og sett til heving.
2. Når deigen har hevd til dobbelt størrelse heller du den over i en bakepapirkledd ildfastform ( cirka 16 * 25 cm ), dekker til med plastfolie og la den heve i 30 minutter til.
3. Forvarm ovnen til 2oo grader. Skjær tomatene i fire. Legg de i en bolle med balsamico og finrevet parmesan og bland godt sammen. Hell litt olivenolje i en liten skål. Dypp fingeren i skålen og lag så små hull med fingeren i deigen. Dytt tomatblandingen ned fordypningene, ringle litt ekstra olivenolje over og dryss over litt havsalt.
4. Stek focacciaen cirka 30 minutter. Steketid vil variere fra ovn til ovn.
Leave a Reply