Denne gryta var, om jeg skal si det selv, veldig god! Jeg elsker sånne gryter! Jeg tør å påstå at du ikke kommer til å savne kjøtt når du spiser denne altså. Serveres med myk potetmos og tyttebærsyltetøy.
Du trenger ( til 2 store og 2 små):
2 sjalottløk
2 hvitløk
600 g sopp
2 dl rødvin
ca 5 1/2 dl kraft / buljong
noen dråper tabasco
2 ss kremet balsamico
2 ss tomatpure
150 g ukokte røde linser
1 laubærblad
salt, pepper
smør til steking
frisk timian
Potetmos
850 g mandelpoteter
2 dl melk
ca 6 ss smør
Slik gjør du:
1. Lag potetmos: skrell potetene og skjær de i biter. Kok de møre. Renn av vannet og mos potenne sammen med smør. Tilsett litt og litt melk mens du rører / visper godt. Smak til med salt
2. Finhakk sjalottløk og hvitløk. Del soppen i små biter.
3. Varm smør i en stor kjele. Stek sjalottløk i et par minutter uten at den tar farge. Tilsett så hvitløk og sopp og stek noen minutter til soppen har begynt å få en litt gylden farge.
4. Tilsett rødvin og kok til væsken har blitt redusert, cirka 10 minutter.
5. Tilsett kraft / buljong, laubærblad, noen dråper tabacsco, kremet balsamico, tomatpure og rør godt sammen. Ha oppi linser som du har skyldt godt i kaldt vann på forhånd.
6. Kok til linsene er møre. Mine kokte i litt over 10 minutter, uten lokk. ( Se på anvisning på pakken). Blir gryta for tykk tilsetter du litt mer kraft / buljong. Om den ikke er tykk nok, koker du litt lenger (uten lokk). Smak til med salt og pepper. Topp med litt frisk timian.
7. Serveres med potetmos og tyttebærsyltetøy.
Henke says
Hvor mange personer er denne oppskriften beregnet for?
Lene Engelstad says
Hei! Vi var 2 voksne og 2 små barn som spiste denne