Denne oppskriften er hentet fra boka Plenty av Yotam Ottolenghi… og jeg tror den seiler opp på favorittlisten over digge salater. Denne er rett og slett knallgod og proppet full av gode smaker… også ser den super fresh ut også. Denne har vi spist både til laks og kylling.. og begge deler funker kjempe bra! Prøv den!- kanskje du får en ny favoritt du også.
-Linda-
Du trenger (4 porsjoner)
150 g couscous
160 ml grønnsakskraft
1 liten løk, skjært i tynne skiver
1 ss olivenolje
1/4 ts salt
1/4 ts malt kummin
50 g pistasjnøtter, ristet i panne og grovt hakket
3 vårløk, skjær i tynne skiver
1 fersk chili, skjært i tynne skiver
30 g ruccola
Urtedressing:
20 g persille
20 g koriander
2 ss hakket estragon
2 ss hakket dill
2 ss mynte
90 ml olivenolje
Slik gjør du:
Ha couscousen i en stor bolle og hell over den varme grønnsakskraften. Dekk til med plastfolie og la det stå slik i 10 minutter. I mens steker du løken i olivenolje til løken er myk og gyllen. Tilsett salt og kummin og bland alt godt sammen. La det avkjøles litt.
Lag dressingen ved å blande alle ingrediensene i en food prosessor – kjør til dressingen er glatt. Ha deretter urtedressingen i couscousen og bland alt sammen med en gaffel. Ha så i løken, pistasjnøttene, vårløken, den grønne chilien og ruccolaen og bland sammen. Server salaten romtemperert.
Hanne says
Hei! Er ikke 16 dl kraft veldig mye til 150 g couscous?
Lene Engelstad says
Hei! 160ml er 1,6 dl 🙂