Jeg elsker hjemmebakt brød så jeg prøver å bli flinkere til å bake istedefor å kjøpe.. Dette er et saftig brød, med deilig, sprø skorpe. Sprø skorpe er jo kanskje noe av det beste som finnes! Jeg puttet i solsikkekjerner og linfrø, men du kan selvfølgelig bruke det du har for hånd.
Du trenger:
1 pakke tørrgjær
0,5 dl lunket vann
1 ts sukker
1 ss hvetemel
300 g hvetemel
200 g sammalt hvete, finmalt
40 g solsikkekjerner
60 g linfrø
2 ts salt
4 dl melk
1/2 dl olje
Slik gjør du:
1. Lag deigen på følgende måte: I en bolle rører du ut gjær, vann, sukker og 1 ss hvetemel. Ha over plastfolie og la gjæren stå til heving til du ser gjæren reagerer (Det vil si at den blir boblende og “tykk”)
2. I en bakebolle blander du mel, kjerner, frø og salt. Varm melk til den blir lunken.
3. Elt deretter gjærblandingen, melk og olje inn i det tørre. Elt i 10 minutter. Deigen skal være litt klissete. Dryss litt hvetemel på toppen og sett til heving (til dobbelt størrelse)
4. Sett ovnen på 250 grader. Sett en gryte med lokk inn i stekeovnen. (Min gryte rommer 3.6 l / er 23 cm. Sjekk at du har en gryte som tåler å stå i stekeovnen) Når deigen er ferdig hevet, tar du gryta ut av ovnen, velver deigen ned i gryta og setter den tilbake i ovnen – med lokket på. Stek brødet i 30 minutter. Ta så av lokket, senk temperaturen i ovnen til 200 grader og stek videre i cirka 15 minutter.
5. Avkjøles på rist og oppbevares i et kjøkkenhåndkle.
Judith says
I love following your page but it’s frustrating because I cannot understand the language. It would be of great benefit to me if your recipes were translated in English.
Thanking you
Lene Engelstad says
Thank you, we will consider having the recipes in English as well.
Mayte says
I love your food, please try to let the recipes in English or Spanish (just kidding)
Linda says
Hei, kan man bruke surdeigsbase istedenfor gjær?
Lene Engelstad says
Hei!
Jeg vil tro det, men har ingen erfaring med surdeigsbase.
Maria says
Smører du gryten før bruk?
Lene Engelstad says
Nei, men hender jeg drysser litt mel i bunnen før jeg hveler deigen nedi. Men ikke alltid jeg gjør det heller.