Høstgryte…Kan du egentlig få mer kosemat enn det?! Bruk høstens grønnsaker og nyt en deilig, smaksrik og mettende gryte.
Du trenger ( til 6 porsjoner):
1 gul løk
2 fedd hvitløk
400 g potet
250 g gulrot
100 g pastinakk
200 g kålrot
300 g sopp
ca 1.1 l grønnsakskraft/buljong
1 boks hermeriserte tomater
noen dråper tabasco
1/2 ts brunt sukker
1 boks hvite bønner (400 g)
150 g spiseklar grønnkål
salt,pepper
(maisenna)
olje til steking
Slik gjør du:
1. Finhakk løk og hvitløk.
2. Skrell og skjær potet, gulrot, pastinakk og kålrot i biter.
3. Rens og børst sopp og skjær i små terninger.
4. Varm olje i en stor tykbunnet kjele. Stek løk til den blir myk og blank. Tilsett hvitløk og sopp og stek et par minutter til.
5. Ha så oppi alle grønnskaene, kraft/buljong og hermetiserte tomater, tabasco og brunt sukker og kok opp. La koke uten lokk til sausen blir tykkere og grønnsakene blir møre.
6. Om du ønsker tykkere saus sper du på med litt maisenna. Smak til med salt og pepper.
7. På slutten av koketiden tilsetter du skylte, avrente hvite bønner og hakket grønnkål.
Titti says
Denne høres bare nydelig ut. Har dere noe tips til hva som kan erstatte bønnene (skal ikke spise det) Kos dag i regnet
Lene Engelstad says
Hei! Vet ikke om du da heller ikke kan spise linser, men om du ikke kan det kan du jo bare ta litt ekstra av de andre grønnsakene:)