Noen ting ønsker jeg skal være tradisjonelt – litt sånn som det var før.. Det gjelder for eksempel eplekake. Det finnes utallige varianter, men jeg liker den sånn som mamma serverte den når jeg var liten, kjempe god og saftig. Jeg brukte selvsagt norske epler, og de passer jo perfekt med sin syrlighet.
Du trenger (kakeform ca 23 cm):
400 g eple ( ca 5 små syrlige epler)
3-4 ss sukker
2 ts kanel
150 g smør
180 g sukker
2 egg
1 dl melk
175 g siktet hvetemel
1 ts bakepulver
perlesukker
Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 180 grader.
2. Skrell og rens epler og skjær de i båter. Legg de i en plastikkpose med 3-4 ss sukker og kanel. Bland godt sammen.
3. Visp smør og sukker hvitt. Tilsett ett og ett egg og visp godt sammen. Tilsett så melk og bland godt inn sammen med resten av røra.
4. Vend forsiktig inn siktet hvetemel og bakepulver.
5. Hell røra i en form kledd med bakepapir. Legg på eplebåtene. Strø over litt perlesukker.
6. Stek midt i ovnen i cirka 40 minutter eller til kaken er gjennomstekt. Server med is, vaniljesaus eller krem.
Gitte says
Hils til mamma og si takk!!!
Lene Engelstad says
Hehe Will do 🙂