I dag hadde jeg lyst til å lage bakt aubergine, og lette etter inspirasjon på nettet. Yotam Ottolenghi, kokk, restauranteier og kokebokforfatter, har en oppskrift på aubergine med bulgur og yoghurt. Denne retten er derfor inspirert med utgangspunkt i den kombinasjonen. Deilig middag- veldig god slik den er..eller hva med å spise den til en kjøttrett? Forresten…er ikke aubergin en utrolig vakker grønnsak? Elsker den dype, skinnende fargen.
God middag!
-Linda-
Du trenger: (3 porsjoner)
3 aubergine
4 ss olivenolje
salt og pepper
1 gul løk, finhakket
1 ts gurkemeie
1 ts spisskummin
1/2 ts malt kanel
1/2 ts malt chili (avhengig av hvilken chili du bruker)
2 dl bulgur
1 terning grønnsaksbuljong
4 dl vann
2 never hakket koriander
olje til steking
2 never mandler
2 never pistasjnøtter
1 ss olivenolje
1 beger gresk yoghurt naturell
1 fedd hvitløk, presset
1 ts spisskummen
1 ts olivenolje
salt og pepper
tørket tranebær
frisk koriander til servering
Slik gjør du:
Sett stekeovnen på 200 grader. Del auberginene på langs og lag ruter i kjøttet med en skarp kniv. Pensle auberginene med olivenolje og krydre med salt og pepper. Bakes på et stekebrett kledd med bakapapir i ovnen i 30-40 minutter, til auberginkjøttet er mørt.
Mens auberginen står i ovnen lager du bulgur: Finhakk løk. Ha olje i en kjele og stek løken til den der myk og blank. Ha i gurkemeie, spisskummen, chili og kanel. Ha deretter i bulgur og stek i et minutt. Tilsett grønnsaksbuljong og vann og kok bulguren etter anvinisng på pakken. Når bulguren er ferdig kokt, har du i finhakket koriander.
Varm 1 ss olivenolje i en panne. Ha i nøtter og mandler og stek til de er gylne- rør med jevne mellomrom. Sett til side, og hakk nøttene når de er noe avkjølt.
Lag yoghurtdressing: Ha spisskummen i en tørr panne- når det dufter krydder, tar du panna av plata. Press eller finhakk hvitløk. Bland yoghurt, hvitløk, spiskummen, olivenolje, salt og pepper.
Server aubergine med bulgur, ristede nøtter, yoghurtdressing, tranebær og hakket koriander.
Leave a Reply