Denne terten er veldig lekker å se på, men det viktigste er jo at den smaker utrolig godt! Dette er skikkelig kosemat- spis den gjerne med en grønn salat for å få ennå mer deilige grønnsaker på tallerkenen. Nam!!
-Linda-
Du trenger:
3 butterdeig plater
1 squash, i skiver
2 små rødløk, delt i fire
1 gul paprika
2 ss olivenolje
salt og pepper
200 g cherrytomater eller andre smaksrike små tomater
1 fedd hvitløk, finhakket
2 ss ricotta
1 ts olivenolje
salt og pepper
1 ss frisk timian, finhakket + litt til servering
Slik gjør du:
Sett stekeovnen på 230 grader. Tin butterdeigplatene på kjøkkenbenken. Skjær squash i skiver og del rødløk i fire. Legg squash, rødløk og paprika på en stekeplate kledd med bakepapir. Ringle over med olivenolje og krydre med salt og pepper. Sett inn i ovnen. Etter 10 minutter, legger du tomatene sammen med de andre grønnsakene (Pass på at grønnsakene ikke ligger oppå hverandre) Stek videre i 20 minutter.
Mens grønnsakene er ovnen : Lag en deig av butterdeigplatene, og kjevl ut til en tynn sirkel. Rull inn en liten kant rundt hele deigen. Press eller finhakk hvitløk. Bland ricotta, hvitløk, olje, frisk timian, salt og pepper. Smør blandingen ut over tertedeigen. Ta grønnsakene ut av ovnen og la de avkjøles noe. Del paprikaen i store biter- og få ut all væske.
Senk temperaturen til 200 grader. Stek tertedeigen i ovnen i ca 15-20 minutter til terten er gyllen og ta den ut av ovnen.
Legg grønnsakene på den stekte tertedeigen. Ha over litt frisk timian og server.
Leave a Reply