Det er ofte veldig deilig at middagen er rask å lage, og denne enkle blomkålcurryen er en slik rett. Rask, enkel og deilige smaker. Serveres med nanbrød.
Du trenger: ( til 2 personer)
solsikkeolje til steking
1 gul løk, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
1 ss finrevet fersk ingefær
2 ss rød currypaste
1 liten blomkål
1 boks kikerter (240 g avrente)
1 boks kokosmelk ( 400 g)
saft av sitronsalt
salt, pepper
fersk koriander
nanbrød
Slik gjør du:
Del opp blomkål i buketter. Renn av kikertene, skyld i kaldt vann. Varm en solsikkeolje i en dyp stekepanne / wokpanne. Stek løken til den er myk og blank. Tilsett ingefær, hvitløk og currypaste og stek til alt er blandet godt sammen, ca et minutt. Tilsett blomkål og stek et par minutter. Hell over kokosmelk og legg på lokk og la småputre til blomkålen er mør, ca 10-15 minutter. På slutten av koketiden tilsettes kikerter, smak til med sitron, salt og pepper. Rett før servering tilsetter du hakket koriander. Serveres med nanbrød.
Leave a Reply