Denne terten smaker veldig godt, og så ser den fantastisk ut! Den har deilige smaker av gresskar, chevre og granateple. Perfekt til helgekosen.
Du trenger: ( til en liten pai)
3 plater butterdeig
3 ss ricotta
1 ts olivenolje
salt og pepper
1 ss frisk timian, hakket
350 g flaskegresskar i terninger (ca 1 lite gresskar)
2 ss maple syrup
1 ss olivenolje
60 g chevre, i biter
½ granateple
40 g ruccola
frisk timian
salt og pepper
Slik gjør du:
Sett stekeovnen på 200 grader og legg butterdeigsplatene til tining på kjøkkenbenken. Skrell gresskaret, del det på langs og skrap ut kjernen. Del gresskaret i mindre biter. Pass på at de har noenlunde lik størrelse. Bland gresskarbitene med maple syrup, olje, salt og pepper. Ha de over i en ildfast form og bak de i ovnen i ca 15 minutter eller til gresskarbitene er møre. Ta ut av ovnen og sett til side. Lag en deig av butterdeigplatene og kjevle ut til en tynn sirkel (ca 30 cm i diameter) Rull inn en liten kant rundt hele deigen. Bland ricotta med olivenolje, salt, pepper og timian. Smør blandingen ut over deigen.
Stek tertedeigen i ovnen i ca 15-20 minutter til terten er gyllen og ta den ut av ovnen. Legg gresskarbitene på tertedeigen og legg over biter av chevre. Sett inn igjen i ovnen og stek i ca 5 minutter. Del granateple i to og pirk ut kjernene. Ha kjernene over paien sammen med ruccola og hakket timian. Server straks.
Live Kolstad Haanshus says
Åhh, d var en fantastisk god terte!! Masse gode smaker, en av våre nye favoritter
Lene Engelstad says
Så stas å høre!:)