Det begynner å bli litt høstlig ute…Selv om jeg egentlig ikke liker å innrømme det… Er ikke helt ferdig med sommeren kjenner jeg. Men deilige supper hører jo høsten til.. Og suppe- det liker vi jo! Søtpotet og gresskarsuppe anbefales herfra.
-Lene-
Du trenger ( til 4 personer) :
olje til steking
1 gul løk
ca 750 g søtpotet ( med skall)
ca 750 g gresskar (mad skall)
1 ss revet fersk ingefær
1 ss rød currypaste ( eller mer avhengig av hvor sterk du liker suppen)
ca 1,2 l vann
1 terning grønnsaksbuljong
1 boks kokosmelk
2 ss limesaft
salt og pepper
Bladpersille og urtekrutonger om ønskelig
Slik gjør du:
Skrell søtpotet og gresskar , samt fjern kjerner fra gresskaret. Del de i biter. Hakk løk og skrell og riv ingefær. Ha olje i en kjele og stek løken til den er myk og blank. Ha i currypaste og stek et minutt til mens du rører. Tilsett søtpotet, gresskar og ingefær og la alt surre i et par minutter. Ha i vann så det så vidt dekker grønnskaene. ( ca 1.2 l) og en terning grønnsaksbuljong. La suppen koke til grønnsakene er møre. Kjør deretter suppen glatt med en stavmikser. Sett kjelen tilbake på platen og tilsett kokosmelk. Bland godt sammen og gi et raskt oppkok. Smak til med salt, pepper og limesaft. Serveres gjerne med urtekrutonger og fersk bladpersille.
Leave a Reply