Jeg elsker enkle curryer og det begynner å bli en del av de på bloggen. Her kommer nok en variant, med squash og brokkoli, toppet med sprø cashewnøtter. Serveres med nanbrød.
Du trenger ( til 3 personer):
1 gul løk
1 squash
1 brokkoli
5 ts rause ts red curry paste
1 boks kokosmelk
1 dl buljong
2 ts soyasaus
1 ts srirachasaus
1 boks kikerter
saft av 1 lime
salt, pepper
nøytral olje til steking
casewnøtter
nanbrød
Slik gjør du:
1. Skjær gul løk i tynne skiver. Skjær squash i ca 2 mm tykke skiver og brokkoli i små buketter.
2. Varm olje i en dyp stekepanne/ wokpanne. Stek løken til den blir myk og blank. Tilsett 5 rause ts red curry paste. Stek litt før du tilsetter brokkoli. Stek ytterligere et par minutter til alt er blandet sammen.
3. Hell oppi skyldte, avrente kikerter, 1 boks kokosmelk,buljong, soyasaus og srirachasaus og ha på lokk. Kok til brokkolien begynner å nærme seg mør, før du tilsetter squash. Kok til grønnsakene er møre, men fortsatt har tyggemotstand. Smak til med saft av lime, salt og pepper.
4. Topp med casewnøtter og server med nanbrød.
Leave a Reply