Det er vår, snart påske og denne helga tok vi frem grillen. Det er noe spesielt med de første grillmiddagene. Man vet at vinteren er over for denne gang og at man har mange deilige vårdager foran seg, med sene ettermiddager ute og grillings dag etter dag. Vi putter gjerne noen pølser på grillen, ett kjøttstykke og fisk. Men jammen var det utrolig godt med masse grillede grønnsaker, søt ananas, couscous og en enkel persilledressing til. Kjempe enkel rett å lage og så godt! Denne retten kan selvfølgelig også spises med kylling eller fisk.
-Lene-
Du trenger:
rød paprika ( gjerne snackspaprika), i store biter på langs
grønn paprika, i store biter
squash, i skiver på langs
Rødløk, i båter
ananas, i skiver
sitron, i båter
fetaost, smuldret opp i små biter
couscous
grønnsaksbuljong
gresk yoghurt
bladpersille, hakket
salt, pepper
tortillalefser
Slik gjør du:
Kutt opp grønnsaker, sitron og ananas. Lag couscous etter anvisning på pakken ( tilsett grønnsaksbuljong når du koker opp vannet.) Lag dressing ved å blande yoghurt, hakket bladpersille, salt og pepper i en skål. Grill grønnsaker, sitron og ananas. Varm lefsene i stekeovnen og fyll lefser med couscous, grønnsaker, ananas, fetaost, litt persilledressing og skivs over sitronsaft fra de grillede sitronene. Nyt i vårsola!
coffee in a cup says
Til hvor mange er dette?
Lene Engelstad says
Akkurat på denne oppskriften spesifiserte vi ikke mengde, så hvor mye du tar av hver grønnsak og hvor mange lefser du bruker avhenger av hvor mange der er 🙂 Jeg beregner gjerne to lefser per person, på couscouspakka står det hvor mye som regnes per porsjon.