Jeg elsker bakt pasta av ymse slag og denne med aubergine og mascarpone er ikke noe unntak. En enkel hverdagsrett som alle kan lage.
Du trenger: ( til en dyp form, ca 20 cm i diameter.)
2 sjalottløk
3 fedd hvitløk
1 boks hermetiserte tomater
1 ts paprikapulver
en klype sukker
100 g mascarpone
en neve basilikum
2 aubergine
250 g pasta
100 g smaksrik ost
olje til steking
Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 180 grader varmluft. Finhakk sjalottløk og hvitløk. Stek løken i en kjele med litt olje et par minutter. Tilsett hvitløk, hermetiserte tomater, paprikapulver og en klype sukker og la sausen koke i omtrent 20 minutter. Rør inn mascarpone, grovhakket basilikum og smak til med salt og pepper.
2. Mens sausen koker: Skjær aubergine i skiver ( ca 0.5 cm tykke). Legg de på 2 stekebrett kledd med bakepapir. Stek i ovnen til de har blitt møre og litt gyldne, 15-20 minutter. Når du har tatt auberginen ut av ovnen skrur du opp temperaturen til 250 grader under og overvarme.
3. Kok pasta etter anvisning på pakken.
4. Bland aubergine, pasta og saus sammen. Spar igjen litt aubergine som du kan ha på toppen. Hell alt i en smurt form. Topp med revet ost. Legg på de siste aubergineskivene på toppen og bak i ovnen til osten har smeltet og blitt gylden, cirka 15 minutter.
Victoria says
Er dette oppskrift for 2 personer?
Lene Engelstad says
Beklager sent svar. Oppskriften er til to store og to små.