Eplescones med chunky karamellsaus…Like godt som det høres ut!! Vi har valgt å bruke sconesoppskrift fra Godt.no Rett og slett fordi disse sconesene er sykt gode!! Vi har tilsatt revet eple i oppskriften iom det fortsatt bugner av norske epler OG ikke minst fordi i morgen , 17 oktober, så er det den norske epledagen. Ganske moro egentlig! Så her kommer altså en skikkelig “verdt å prøve”- oppskrift : eplescones med chunky karamellsaus.
Du trenger:
Scones:
365 g hvetemel + mel til utbaking
45 g sukker
23 g bakepulver
75 g smør
1 stort eple
170 g melk
1 stk egg
egg til pensling
Karamellsaus:
110 g brunt sukker
15 g smør
0,6 dl kremfløte
Slik gjør du:
Lag scones ved først å blande hvetemel, bakepulver og sukker sammen. Smuldre smøret inn i det tørre, ved enten å bruke fingrene eller en kjøkkenmaskin. Finriv eple og bland det inn i mel/smør blandingen. Bland egget med melken og hell det i den tørre blandingen mens du rører hele tiden. Ikke bearbeid deigen for mye. Ta deigen ut på benken og kna den litt sammen. I og med at oppskriften til Godt.no ikke inneholdt eple vil du se at du trenger å tilsette litt ekstra mel når du knar deigen sammen. Eple avgir væske. Dekk til deigen og la den hvile ca. 10 minutter før du kjevler den ut. Lag to runde scones av deigen, ca 3 cm tykke. Lag et stor kryss på hver runding med en skarp kniv. Pensle med egg. Stekes ved 220 grader i ca 10-12 min.
Mens sconesen steker lager du karamellsausen. Bland alle ingrediensene i en kjele og kok opp. Rør hele tiden. La sausen småkoke på middels varme mens du konstant rører, i ca 5-10 min. Når sausen er glatt og fin og uten sukkerkrystaller, er den ferdig. Avkjøles litt på kjøkkenbenken før den helles over nystekte scones.
Leave a Reply