En av bloggens mest populære oppskrifter er flettebrød med hvitløk og basilikumsmør: http://www.ourkitchenstories.no/flettebrod-med-hvitlok-og-basilikumsmor/
Nå kommer en ny variant, flettebrød med rød pesto og fetaost.. Minst like god som den andre synes jeg!
Du trenger:
600 g hvetemel
1 ts salt
1 ts sukker
1 pakke tørrgjær
50 g smør
4 dl vann
Rød pesto:
30 g pinjekjerne
40 g parmesan
1/2 potte med basilikum
285/145 g soltørket tomat i olje (285 g er vekten med oljen)
ca 2 dl extra virgin olivenolje
sitron
salt, pepper
ca 100 g fetaost
egg til pensling
Slik gjør du:
1. Bland hvetemel, salt og sukker i en bakebolle. Tilsett gjær. Smelt smør i en kjele, tilsett vann og varm til den blir lunken. Elt væsken inn i hvetemelet og elt i 10- 15 minutter. La deigen heve til dobbelt størrelse.
2. Lag pesto: rist pinjekjerner i en tørr stekepanne/kjele. Pass på så de ikke brenner seg. Bland pinjejerner, parmesanbiter, basilikum og soltørket tomatskiver i en foodprosessor. Hell i litt og litt olje og kjør til passende konsistens. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
3. Dryss litt mel på bakebordet. Kjevle ut deigen til et rektangel, cirka 55 cm * 35 cm. Smør på pesto og dryss over smuldret fetaost. Rull sammen slik at du får en lang pølse og del den i to. Bruk en skarp kniv og del hver av pølsene på langs. Tvinn to og to deler sammen slik at du på nytt får to pølser. Etterhev i cirka 30 min. Sett ovnen på 200 grader.
4. Pensle de etterhevde brødene med egg. Stek brødene i ovnen i 20-25 minutter. Steketid vil variere fra ovn til ovn.
Leave a Reply