Jeg husker kjempe godt at jeg spiste hvitløksbrødpizza på ferietur i Hellas. Jeg digget det hvitløksbrødet. Dette er mange år siden, men jeg har ikke helt glemt det allikevel. Selv om jeg er usikker på om jeg hadde syntes det var like godt den dag i dag. Det er kanskje heller tvilsomt. Men jeg måtte uansett prøve å lage min egen hvitløksbrødpizza. Det er jeg glad for, for dette hvitløksbrødet er bare så godt!
Lene
Slik gjør du:
Bland mel og salt i en kjøkkenmaskin. Tilsett gjær, vann og olje. Elt i cirka 10 min. Hev til dobbelt størrelse.
Kjevle ut deigen til en sirkel, cirka 1⁄2 cm tykk. Bland smør og hvitløk og bre på et godt lag med smør på deigen. ( Spar 1⁄3 til etter steking). Legg på rosmarinblader.
Stek ved 225 grader til du har fått en gylden overflate, cirka 15 min. Steketiden vil variere fra ovn til ovn. Smør på resten av hvitløkssmøret og server umiddelbart.
[…] Hvitløksbrød http://www.ourkitchenstories.no/?p=109 […]