Når du lager ovnsbakt pasta er det viktig at du ikke koker pasten for lenge. Ovnsbakt pasta smaker dessuten absolutt best med engang den kommer ut av ovnen.
Du trenger:
1 brokkoli
250 g sopp
1 rødløk
3 hvitløksfedd
smør til steking/smøring av form
150 g pasta
1 mozzarella
100 g mascarpone
1 ss sitronsaft
skallet av 1 liten sitron
salt og pepper
70 g vellagret ost
Slik gjør du:
Del brokkolien i buketter og soppen i biter Skjær rødløk i tynne skiver, og finhakk hvitløk. Stek brokkolien i litt smør i et par minutter. Tilsett sopp, rødløk og hvitløk og stek til brokkolien såvidt er mør.
Kok pastaen, men la den koke kortere enn normal koketid, og bland deretter pasteen med brokkoli- og soppblandingen. Del mozzarellaen i mindre biter. Ha mascarpone, sitronsaft og -skall og mozzarella i pasta- og soppblandingen. Krydre med salt og pepper.
Ha alt i en ildfast form, smurt med litt smør. Topp med revet ost. Stek i ovnen i cirka 15 minutter, eller til osten er gyllen.
Leave a Reply