Dette ble veldig gode, luftige rundstykker, servert som et brytebrød. Perfekt for å dele! Valmuefrøene gir en liten dimensjon ekstra.

Rundstykker med valmuefrø
Du trenger ( 20 små rundstykker) :
ca 65o g hvetemel
200 g sammalt hvete, finmalt
1 pakke gjær
1 god klype salt
4 ss valmuefrø
6 dl melk
1/2 dl nøytral olje
egg til pensling
Slik gjør du:
1. Bland alt det tørre sammen. (påse at gjær og salt ikke har direkte kontakt.) Tilsett lunken melk og olje og elt i minst 10 minutter.
2. Sett til heving til dobbelt størrelse.
3. Bak ut rundstykker og legg de på et bakepirkledd stekebrett, som vist på bilde. Etterhev i cirka 45 minutter.
4. Pensle rundstykkene med egg og stek de på 225 grader i 12-15 minutter eller til de er gyldne og lager en hul lyd når du banker på de under.
Leave a Reply