Pizzasnurrer er garantert populært. Disse lagde jeg til kidsa og brukte derfor foodprosessor når jeg kuttet grønnsakene så de ble kuttet helt fint. Mine barn liker nemlig ikke så godt hvis det blir små biter inni snurrene. Her valgte jeg å fylle snurrene kun med en enkel tomatsaus, men du kan selvfølgelig fylle de med det du måtte ønske.

Pizzasnurrer
Du trenger ( til 16 stk)
pizzadeig:
800 g hvetemel
1 ts salt
1 pakke tørrgjær
5 dl melk
2 ss olje
Fyll:
1/2 gul løk
2 fedd hvitløk
120 g gulrot
1 boks hermetiserte tomater
1 ts tørket oregano
litt sukker
salt, pepper
olje til steking
180 g smaksrik ost
Slik gjør du:
1. Bland hvetemel med salt. Tilsett gjær, lunken melk og olje. Elt i cirka 10 minutter. Sett til heving til dobbelt størrelse.
2. Kjør løk, hvitløk og gulrot helt fint med en foodprosessor. ( Hvis du som meg har barn som ikke er så glad i små biter i snurrer kan det være lurt å kjøre grønnsakene helt fint, til en masse.)
3. Varm olje i en stekepanne. Stek løken litt først, før du tilsetter gulrot og hvitløk. Stek noen minutter før du tilsetter hermetiserte tomater, tørket oregano og sukker. Kok til sasuen har satt seg og smak til med salt og pepper.
4. Kjevle ut deigen til et retangel ( ca 60 ‘ 40 cm). Smør på et godt lag med tomatsaus. La det være igjen en kant der du ikke legger på saus. ( Den kanten som er nærmest deg). Rull deigen sammen ( mot deg) og skjær i biter.
5. Legg rullene på et bakepapirkledd stekebrett. Etterhev i 30-45 minutter. Pensle med litt melk om ønskelig. Ha på revet ost og stek i 12-15 minutter på 225 grader.
Leave a Reply