I dag er den store epledagen og det må feires med å lage noe skikkelig godt av norske epler. Valget falt på eplemuffins med brinegbær. Mums altså! Her har jeg lagd store varianter, men du kan selvfølgelig lage de mindre.
Du trenger: (ca 8 store muffins)
150 g smør
150 g sukker
2 egg
300 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 dl melk
2 små epler, ca 250 g, i små biter
100 g bringebær
perlesukker
Slik gjør du:
Sett smør, egg og melk på kjøkkenbenken slik at det blir romtemperert. Sett ovnen på 190 grader. Rør sukker og smør til det blir kremaktig. Tilsett et og et egg og bland godt sammen. I en annen bolle sikter du hvetemel og bakepulver. Bland deretter melet og melken vekselsvis inn i smøret. Ikke miks for lenge- men bare akkurat til alt blander seg inn. Rør deretter inn eplebiter. Fyll muffinsformene nesten fulle, dytt bringebær nedi og strø over med perlesukker. Stekes i ca 25 minutter (avhengig av størrelse på muffinsen og stekeovnen din).
Leave a Reply