Her kommer en ny variant av focaccia med tomater som er blandet med kremet balsamico, tilsatt finrevet parmesan. Kjempe godt og perfekt tilbehør til supper, lasagne og pasta.

Focaccia med tomater og parmesan
Du trenger ( til 1 liten focaccia):
300 g hvetemel
1 ts salt
1/2 pakke tørrgjær
3 dl vann
1/2 dl olivenolje + litt til topping
1 ts honning
150 g små plommetomater/cherrytomater
1 ss kremet balsamico
ca 35 g parmesan
olivenolje
havsalt
Slik gjør du:
1. Bland mel og salt i en bolle. Elt inn gjær, lunkent vann, honning og 1/2 dl olivenolje. Elt i cirka 10 minutter. Bruk en slikkepott og samle deigen midt i bollen, hell litt ekstra olivenolje over deigen, dekk til med et kjøkkenhåndkle og sett til heving.
2. Når deigen har hevd til dobbelt størrelse heller du den over i en bakepapirkledd ildfastform ( cirka 16 * 25 cm ), dekker til med plastfolie og la den heve i 30 minutter til.
3. Forvarm ovnen til 2oo grader. Skjær tomatene i fire. Legg de i en bolle med balsamico og finrevet parmesan og bland godt sammen. Hell litt olivenolje i en liten skål. Dypp fingeren i skålen og lag så små hull med fingeren i deigen. Dytt tomatblandingen ned fordypningene, ringle litt ekstra olivenolje over og dryss over litt havsalt.
4. Stek focacciaen cirka 30 minutter. Steketid vil variere fra ovn til ovn.
Leave a Reply