Fylte horn er fantastisk som kveldskos, tilbehør til suppa og turmat. Denne gangen fylte vi hornene med karamellisert løk, spinat og ost.

Fylte horn med karamellisert løk og ost
Du trenger ( til 12 stk):
225 g hvetemel
200 g sammalt hvete, finmalt
1/4 ts kardemomme
1/2 pk tørrgjær
salt
50 g smør
3 dl h-melk
Karamellisert løk:
2 rødløk
40 g smør
2 ss balsamicoedikk
2 ss sukker
200 g spinat
salt og pepper
100 g velagret gulost
1 stort egg til pensling
sorte eller hvite sesamfrø
Slik gjør du:
1. Bland mel, kardemomme, gjær og salt i en bolle. ( Gjær og salt skal ikke ha direkte kontakt). Smelt smør og tilsett melk og varm den slik at den blir lunken. Bland med det tørre og elt i cirka 10 minutter. Hev til dobbelt størrelse.
2. Lag karamellisert løk mens deigen hever; skjær rødløk i tynne skiver. Smelt smøret i en middels varm stekepanne, tilsett balsamico, sukker og rødløk og stek til væsken er borte og rødløken har blitt karamellisert. Rør inni mellom. Tilsett grovhakket spinat og stek til spinaten faller sammen. Krydre med salt og pepper.
3. Del deigen i to og kjevle hver del til en sirkel. Del så hver del i seks trekanter. Legg på løk og spinatblandingen og revet ost på hver trekant ( på den bredeste delen). Rull sammen til horn og etterhev i cirka 30 miutter.
4. Pensle hvert horn med sammenpisket egg og dryss over sesamfrø. Stek i ovnen på 210 grader i 10-15 minutter eller til hornene er gylden og lager en hul lyd under når du banker på de under. Avkjøl på rist.
Det kan vel ikke stemme med 1/2 ts tørrgjær?
Hei, nei her har det sneket seg inn en feil!! Skal være 1/2 pakke! Takk for at du sa i fra! Er rettet nå:)