Jeg har sagt det før at jeg skulle ønske jeg var flinkere til å bake brød og rundstykker i hverdagen.. Det er jo ikke det at det tar så lang tid, men det er så lettvint å kjøpe… Disse rundstykkene med havregryn og parmesan er hvertfall kjempe gode, super enkle å lage og barna elsket de.

Grove rundstykker med havregryn og parmesan
Du trenger:
300 g grovbakst
200 g hvetemel
100 g havregryn
1 ts salt
1 pk gjær
60 g smør
4 d vann
2 egg
parmesan til å rive over rundstykkene
Slik gjør du:
1. Bland mel, havregryn og salt sammen. Bland inn gjær.
2. Smelt smør, hell i vannet og varm opp væsken til den blir lunken. Elt væsken og det ene egget sammen med det tørre. Elt i minst 10 minutter.
3. Sett til heving til dobbelt størrelse.
4. Bak ut rundstykker, legg de på et bakepairkledd stekebrett, dekk over med kjøkkenhåndkle og etterhev i cirka i 45 minutter.
5. Sett stekeovnen på 225 grader. Pensle rundstykkene med sammenpisket egg, dryss over finrevet parmesan og stek rundstykkene i 12-15 mintter, eller til de lager en hul lyd når du banker under og de er gyldne og fine på toppen.
Hvilken endringer skal jeg gjøre hvis jeg lager deigen i kveld og skal bake ut i morgen? Kaldheving.
Hei! Jeg ville prøvd ca 1 ts gjær og kald væske.
Super oppskrift! Hele familien synes rundstykkene var kjempegode. Takk for oppskrift 🙂
Så hyggelig å høre 🙂