Noe av det jeg liker best med denne paien er at paideigen er så utrolig god å jobbe med. Lite er så irriterende som en paideig som bare sprekker opp. Denne ganger fylte jeg paien med brokkoli og soltørket tomat. Serveres med en frisk, grønn salat til.

Grov pai med brokkoli og soltørket tomat
Du trenger:
50 g havremel
100 g hvetemel med fullkorn
90 g hvetemel
150 g smør
1 egg
2 ss kaldt vann
1 brokkoli
1/2 purre
ca 8 skiver soltørket tomat ( fra glsss med lake)
2 fedd hvitløk
5 egg
1 dl melk
1 boks cottage cheese
ca 70 g revet ost
salt, pepper
olje til steking
Slik gjør du:
1. Lag paideig ved først å blande sammen de ulike meltypene. Smuldre i smøret, gjerne ved å bruke en kjøkkenmaskin. Bland deretter inn egg og vann. Bland alt raskt sammen. Du skal ikke elte for mye.
Sett i kjøleskapet en times tid, eller gjerne over natten. Kjevle så ut paideigen og legg den over i formen. Sett den i kjøleskapet i en halv time.
2. Skjær brokkoli i små buketter og purre i tynne skiver ( som du skylder i kaldt vann.) Skjær soltørket tomat i biter og finhakk hvitløk.
3. Stek brokkoli i en stekepanne i olje til de begynner å bli møre. Tilsett purre og hvitløk på slutten av steketiden. Rør til slutt inn soltørket tomat. Smak til med salt og pepper.
4. Ta paien ut av kjøleskapet og prikk deigen med en gaffel og legg deretter et bakepapir over deigen, fyll på med tørkede erter og forstek paideigen ved 200 grader i cirka 10 minutter. Ta paideigen ut av ovnen, fjern bakepapir og erter.
5. Visp sammen egg, melk og cottage cheese. Tilsett litt salt og pepper.
6. Legg brokkolblandingen i den forstelke paideigen. Hell over eggeblandingen og legg over litt revet ost.
7. Stek til paien har satt seg og blitt gylden og fin, virka 30 minutter.
Leave a Reply