Her kommer nok en pizza-variant. Denne gangen med hvit saus, aubergine, chili og tabasco. Er kjempe godt med litt sting i pizzaen. Men husk å sjekk ut hvor sterk chiliwn er før du putter den på.
Du trenger ( til 2 pizzaer):
Pizzabunn:
400 g mel
2 ts gjær
litt salt
2, 5 dl vann, lunkent
2 ss olivenolje
Saus:
3 dl rømme
2-3 fedd hvitløk
salt, pepper
Topping:
6-8 aubergineskiver
ca 1 rød chili
4 sjalottløk
200 g smaksrik ost
tabasco
Slik gjør du:
1. Lag pizzadeig; bland mel, gjær og salt i en bolle. Tilsett lunket vann og olje. Elt i 10 minutter. Hev til dobbelt størrelse, cirka 1 time. 2. Forvarm ovnen til høyest antall grader.
2. Finhakk hvitløk. Lag så sausen ved å blande rømme og finhakket hvitløk. Smak til med salt og pepper.
3. Skjær aubergine i skiver og grill dem på begge sider med litt salt og pepper i en grillstekepanne. Skjær chili i tynne skiver og sjalottløk i små båter.
4. Kjevle ut to pizzabunner. Smør på et lag hvit saus på bunnene. ( Du vil få saus til overs som du kan ha på toppen av pizzaene når de er ferdig stekt. ) Legg først på revet ost, så aubergine, chili og sjalottløk. Drypp over litt tabasco.
5. Stek pizzaene til de er gyldene og sprø, cirka 10 minutter. Topp pizzaene med litt ekstra tabasco om ønskelig og hvit saus.
Leave a Reply