Pizza er alltid godt og kan jo varieres i det uendelige. Dette er en innbakt variant som du egentlig kan fylle med hva du måtte ønske. Jeg valgte å fylle den med masse ost, jalapeno og rødløk. Hvor sterk pizza man liker varierer jo veldig, så mengde jalapeno er ikke spesifisert. Du vil få litt pizzasaus til overs, som du kan fryse ned. Så er den klar neste gang du vil lage Stromboli
Antall : 2 stk
Tid: 1.5 t
Du trenger:
Pizzabunn:
400 g mel
3 ts gjær
en kype salt
2, 5 dl vann, lunkent
2-3 ss olivenolje
pizzasaus:
olivenolje
1 stor sjalottløk, finhakket
1 ss tomatpure
2 fedd hvitløk, finhakket
1 boks hermetiserte tomater ( 400 g)
noen dråper Tabasco
2 ts kapers, finhakket
en klype sukker
salt, pepper
Fyll:
250g ost
ca 1/2 rødløk, i skiver
jalapeno, finhakket
fersk timian
melk til pensling
ekstra parmesan for å strø på toppen
Slik gjør du:
1. Lag pizzadeig; bland mel og gjær sammen i en bolle. Tilsett lunket vann, salt og olje. Elt i ca 10 minutter. Hev til dobbelt størrelse, ca 1 t
2. Lag pizzasaus: Finhakk løk, hvitløk og kapers. Varm litt olje i en kjele og stek løken til den er myk og blank. Tilsett tomatpure og stek litt til. Tilsett så hvitløk, hermetiserte tomater, Tabasco, kapers og sukker og la sausen småputre i ca 20 minutter. Smak til med salt og pepper. Sett til side.
3. Forvarm ovnen til 250 grader.
4. Riv ost, skjær rødløk i skiver og finhakk jalapeno
5. Del deigen i to. Kjevle hver del til et rektangel ( ca 23 cm * 32 cm.) Smør på et lag med tomatsaus og legg så over ost, rødløk, jalapeno og litt fersk timian. ( Spar en kant ytterst der du ikke legger på fyll.)
6. Rull sammen hver rektangel til en pølse. Forsegle sidene godt og legg de på et bakepapirkledd stekebrett.
7. Bruk en skarp kniv og skjær noen snitt på toppen av hver rull. Pensle med melk, dryss over litt finrevet parmesan og legg på litt fersk timian.
8. Stek på 225 grader til de er gyldne, ca 15-20 minutter. ( Steketid vil variere fra ovn til ovn.)
Leave a Reply