Dette er en rask, sunn og god suppe, perfekt hverdagsmiddag. Jeg liker å toppe supper med ymse godsaker, og denne suppen serverte jeg med pasta og brødkrutonger. Du kan selvsagt toppe den med noe annet eller servere den med godt brød til, for eksempel denne: http://www.ourkitchenstories.no/grovt-flettebrod-med-persillesmor/ eller denne : http://www.ourkitchenstories.no/flettebrod-med-hvitlok-og-basilikumsmor/
Antall personer: 2 store + 2 små
Tid: 30 min
Du trenger:
Spinat og ertesuppe
300g potet
1 gul løk
3 fedd hvitøk
100 g spinat
300 g erter, frosne
ca 1 l vann
2 stk grønnsaksbuljongterninger
salt, pepper
nøytral olje
sitron
ca 200 g pasta
Brødkrutonger:
3 loffskiver
en håndfull persille, finhakket
4 ss olivenolje
Slik gjør du: ( Tid: ca 25 min)
1. Finhakk løk og hvitløk. Skjær potet i biter. Grovhakk spinat.
2. Varm olje i en stor kjele. Stek løken til den er myk og blank. Tilsett så hvitløk og potet og stek noen minutter til.
3. Tilsett spinat, erter, grønnsaksbuljong og vann og kok opp.
4. Kok til potetbitene er møre. Kjør suppa glatt med en stavmikser. Smak til med litt sitron, salt og pepper.
5. I mens suppa koker lager du brødkrutonger; skjær 3 loffskiver i terninger. Legg loffterninger i en bolle, hell over olivenolje og finhakket persille. Bland godt sammen.
6. Legg de på et bakepapirkledd stekebrett og stek i ovnen i ca 10 minutter.
7. Kok pasta etter anvisning på pakka.
8. Server suppe med pasta, krutonger, gjerne litt fersk persille, litt extra virgin olivenolje og et dryss med havsalt.
Leave a Reply