Dette er en klassiker som smaker utrolig godt synes jeg. I tillegg er det en rett som passer perfekt om du ikke har lyst eller så god tid til å lage middag. Jeg brukte aromasopp denne gangen, men du kan også bruke annen type sopp.
Posjoner: 2
Tid: 25 min
Du trenger:
180 g spaghetti
300 g sopp
4 fedd hvitløk
50 g parmesan
en liten neve persille
smør til steking
2 egg
1 dl matfløte
skall av 1/2 sitron
havsalt og pepper
Slik gjør du:
1. Kok spaghetti etter anvisning på pakken.
2. Del sopp i skiver. Finhakk hvitløk og riv parmesan. Grovhakk persille.
3. Stek sopp i godt med smør i en stekepanne slik at soppen får en fin brunet farge. Et par minutter før soppen er ferdigstekt skrur du ned til middels varme og tilsetter hvitløk. ( Jeg liker å ha sterk varme når jeg kun steker soppen, slik at den får en fin stekeskorpe. Men dette vil kunne føre til at hvitløken blir brent, så derfor skrur jeg varmen ned før jeg tilsetter hvitløken på slutten av steketiden.) Smak til med salt og pepper.
4. I en bolle visper du egg og fløte sammen.
5. Når pastaen er ferdigkokt heller du av vannet og heller den tilbake i kjelen. Tilsett fløte og eggeblandingen og bland sammen. ( Den skal ikke stå på varmen, da vil sausen skille seg.)
6. Tilsett smørstekt sopp, parmesan, litt finrevet sitronskall og hakket persille. Bland alt forsiktig sammen. Dryss over havsalt og server.
Leave a Reply