Det var på tide med en digg vegetarlasagne igjen. Det er lite som slår en rykende varm lasagne rett fra ovnen. Vi er jo fem i familien, med tre små- og denne formen begynner å bli litt knapp nå- så neste gang dobler jeg oppskriften- det er jo uansett ikke noe problem å ha litt til overs- det er bare å spise som lunsj dagen etter – eller fryse ned. Serveres gjerne med masse salat og et godt brød.
-Linda-
Du trenger: (1 liten form ca 15×25)
Olje til steking
1 gul løk, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
1 gulrot, revet
1 boks grønne linser (290 g)
1 boks hermetiserte tomater
2 dl vann
1 grønnsaksbuljong
2 dl melk
1 ts balsamicoeddik
ca 10 soltørkede tomater i olje, i mindre biter
salt og pepper
Hvit saus:
50 g smør
50 g mel
3 dl fløte
2 dl melk
30 g cheddar, revet
1 raus neve frisk oregano
salt og pepper
lasagneplater
ca 100 g cheddar, revet
smør til å smøre ildfast form
Slik gjør du:
Finhakk løk og hvitløk og riv gulrot. Renn av laken på linsene og skyll i kaldt vann. Del de soltørkede tomatene i mindre biter. Stek løken til den er myk og blank i litt olje. Tilsett videre hvitløk og gulrot og fres i noen minutter. Ha i linser, hermetiserte tomater, vann, grønnsaksbuljong, melk, balsamicoeddik og soltørkede tomater. Sett på lokk og la alt småkoke i ca 20-30 minutter til sausen tykner. Smak til med salt og pepper.
Lag ostesaus på følgende måte: Smelt smør i en kjele. Når smøret har smeltet, tilsetter du melet og rører melet godt inn. Ha i melk og fløte og kok opp under stadig omrøring til du får en glatt og jevn saus. Tilsett revet cheddar. Smak til med salt og pepper og hakket frisk oregano.
Lag lasagnen slik: Smør en ildfast form med smør. (Formen jeg brukte var ca 15 x 25 cm) Start med å legge et lag med lasagneplater i bunn. Fortsett deretter med et lag tomatsaus, etterfulgt av et lag hvit saus. Legg så et nytt lag med lasagneplater, tomatsaus og hvit saus og fortsett slik til all saus er brukt opp. Topp lasagnen med revet cheddar.
Stekes i ovnen ved 220 grader i ca 25 minutter.
Live Kolstad Haanshus says
“Nam nam nam!!” sitat 1.5 åringen i huset..og “moms moms moms” fra gubben, så konklusjon; heeelt nydelig
Lene Engelstad says
Hehe så utrolig hyggelig å høre! 🙂 Bra alle godkjente den 🙂
Åse says
Denne var helt fantastisk. Puttet oppi pølse til min sønn i tillegg da.
Lene Engelstad says
Så utrolig hyggelig å høre!!
Lene Engelstad says
Så utrolig hyggelig å høre at du likte den!
Nina says
Lagde denne idag og både jeg og min (ikke-vegetarianer-)venninne syntes den var så (!) god og smakfull! Tusen takk for oppskrift 🙂
Lene Engelstad says
Så gøy! Tusen takk for tilbakemelding! 🙂
Gyri Nævdal says
lagde den igjen for andre gang og formen ble skrapet begge gangene 🙂 supergodt! både for de som liker veggis og de som er skeptisk… (he he)
Lene Engelstad says
Det er beste er når skeptikerne liker det;)
Stine Iversen says
Hei idag har smågutta og jeg prøvd denne nydelig gode lasagnen og skal si den falt i smak takk for at dere deler oppskriftene med oss! Lykke til!
Lene Engelstad says
Så utrolig hyggelig å høre!! Tusen takk 🙂
Bente says
Denne er en favoritt her i huset. Lages igjen og igjen
Lene Engelstad says
Så utrolig hyggelig å høre:)
Magne Paulsrudr says
Hei.
Jeg anser meg selv som ganske habil på kjøkkenet. I dag har jeg laget vegetar lasagne. Dvs. jeg lager den mens jeg skriver. Jeg fattet “mistanke” da jeg så væskeinnholdet vs “fast føde”. Sausen kokte i 30 minutter under lokk. Fortsatt myyyye væske. Nå har den kokt ytterligere 25-30 minutter uten lokk for at væsken skal fordampe. Det er fortsatt for mye væske. Spørsmål: Er oppskriften riktig? Jeg har laget lasagne mange ganger, moussaka også, men jeg har aldri vært i nærheten av dette. Og ja, jeg har fulgt oppskriften, garantert Uansett, jeg gleder meg til å smake i morgen. Med skje eller gaffel.
Lene Engelstad says
Beklager sent svar. Denne har vi lagd utallige ganger… Det er også vår mest populære oppskrift på bloggen… Doblet du oppskriften trenger den lengre koketid.. Og når lasagnen er tatt ut av ovnen trenger den litt hvile før du skjærer i den. Men hvorfor den ble slik når du lagde den aner jeg dessverre ikke.