Altså – disse bollene er bare så gode! Fylt med nutella.. Det måå jo bare bli godt da!
Du trenger: ( 14 boller)
800 g hvetemel
200 g sukker
1 pk. gjær
1/2 ts kardemomme
4 dl melk
150 g smør, i terninger
Fyll:
nutella
skivede mandler
egg til pensling
Slik gjør du:
1. Bland tørrvarene i en bolle. Varm melk til den blir lunken og miks sammen med tørrvarene. Tilsett små terninger med smør til slutt og elt sammen til du har en jevn og fin deig. Du bør elte i cirka 10 –15 minutter etter at smøret er blandet inn i deigen. Sett til heving.
2. Når deigen har hevet til dobbelt størrelse kjevler du ut et rektangel på cirka 50×30 cm. Smør på et godt lag med nutella over hele leiven. Brett deigen i to, på langs, og kjevle deigen lett igjen. Vær litt varsom når du gjør dette. Skjær remser ( på kortsiden) og tvinn hver av dem før du slår en knute. Sett bollene på stekebrett med bakepapir. Dekk til bollene med et håndkle og etterhev i omtrent 45 minutter.
3. Pensle bollene med sammenvispet egg, dryss over skivede mandler og stek på 225 grader i cirka 12 minutter.
Leave a Reply