Å steke pizza i panne gir en litt annen pizza-opplevelse enn å kun steke pizza inni stekeovnen. Og det er et perfekt alternativ til pizzastenen. Jeg forsteker først pizzabunnen i stekepanna før jeg topper den med masse godsaker og ferdigsteker den inni ovnen.

Panne pizza med hvit saus og tomater
Du trenger ( til 2 pizzaer):
Pizzabunn:
400 g mel
2 ts gjær
litt salt
2, 5 dl vann, lunkent
2 ss olivenolje
Topping:
hvit saus:
2 dl creme fraishe
1 fedd hvitløk
salt, pepper
ca 200 g små plommetomater
1/2 rødløk
ca 200 g ost
et par never pinjekjerner
frisk basilikum
Slik gjør du:
1. Lag pizzadeig; bland mel, gjær og salt i en bolle. Tilsett lunket vann og olje. Elt i 10 minutter. Hev til dobbelt størrelse, cirka 1 time.
2. Varm ovnen til 225 grader. Finhakk hvitløk og bland sammen med creme fraishe. Smak til med salt og pepper.
3. Del tomatene i to og skjær rødløk i tynne skiver. Riv ost. Rist pinjekjerner i en tørr stekepanne.
4. Del deigen i to. Kjevle først ut den ene bunnen så stor at den passer til stekepanna di. ( Pass på at du bruker en stekepanne som kan settes inni stekeovnen.) Legg bunnen i stekepanna og forstek på stekeplata, på middels varme, slik at deigen heves og at undersiden begynner å få en stekeskorpe.
5. Ta så på litt hvit saus, halvparten av osten, tomatene og rødløken og stek pizzaen ferdig inni ovnen, til osten har smeltet og bunnen har fått en fin og gylden skorpe. Topp med frisk basilikum og ristede pinjekjerner etter at pizzaen er tatt ut av ovnen. Gjør det samme med siste halvdel av deigen.
Leave a Reply