Her kommer nok en vegetarlasagne, denne gangen med en deilig ricottasaus, smaksrik tomatsaus og squash. Serveres gjerne med en deilig, grønn salat.
Du trenger:
1 rødløk
2 fedd hvitløk
2 bokser røde kokte linser ( 290 g * 2)
2 bokser hermetiske tomater
1 liten rød chili
1 klype sukker
1 laurbærblad
1 ss tomatpure
salt, pepper
frisk basilikum
olje til steking
ricottasaus:
1 boks ricotta ( 250 g)
1.5 dl h-melk
2 egg
75 g revet ost
salt, pepper
2 store squash
125 g smaksrik ost
lasagneplater
Slik gjør du:
1. Sett stekeovnen på 200 grader varmluft. Finhakk rødløk og hvitløk. Varm olje i en kjele. Stek løken blank før du tilsetter hvitløk og skylte/avrente røde linser og steker ytterligere et minutt, før du har oppi hermetiske tomater, finhakket chili, en klype sukker, tomatpure og laurbærblad. Kok i omtrent 30 minutter. Smak til med salt og pepper og ha oppi en håndfull grovhakket basilikum. Bland sammen.
2. Mens sausen koker: skjær squash i tynne skiver, legg de på bakepapirkleddde stekbredd, krydre med salt og pepper og stek inni ovnen i cirka 10 minutter til squashen er mør.
3. Lag ricottasaus ved å vispe alle ingrediensene sammen i en bolle. Krydre med salt og pepper.
4. Smør en ildfast form. Legg tomatsaus i bunnen. Legg på squash, så et lag med lasagneplater og hvit saus og fortsett slik til alt er brukt opp. Topp med revet ost.
5. Stek i ovnen på 225 grader til osten har smeltet og blitt gylden.
Leave a Reply