Dersom noen hadde sagt til meg at “pasta er det sunneste du kan spise, så det bør du spise hver dag”, hadde jeg mer enn gjerne gjort det. Altså, pasta- elsker det!! Nå bør man kanskje ikke spise pasta hver dag.. men det er mer enn greit med en stor bolle pasta innimellom. Det kommer jo selvfølgelig an på hva du spiser til pastaen din også da.. Dette her er nok ikke av de sunneste variantene… her spiser du nemlig pastaen din med masse deilig pesto, soltørket tomat og parmesan. Men jeg tenker sånn.. alt med måte! Jeg er opptatt av at vi i familien generelt skal spise sunn mat- også er det selvfølgelig lov å kose seg innimellom. Mat skal nytes!
Kos deg!
PS: Denne retten er veldig kjapp også…
-Linda_
Du trenger: (2 porsjoner)
Til pesto:
1 potte basilikum
2 fedd hvitløk
20 g pinjekjerner
40 g parmesan
0,5 dl olivenolje
sitron, salt og pepper
200- 300 g spaghetti (gjerne en tykk variant )
3-4 ss pesto
En neve soltørkede tomater
parmesan
Slik gjør du:
Lag pesto slik: Rist pinjekjerner i en tørr panne og ta av plata når pinjekjernene er gylne. Bland basilkum, hvitløk, pinjekjerner og parmesan i en food processor. Tilsett litt og litt av oljen og miks alt godt sammen. Smak til med sitron, salt og pepper.
Renn av oljen på de sosltørkede tomatene på et kjøkkenpapir, og hakk de deretter i biter. Kok pasta etter anvisning på pakken- pass på at den ikke blir overkokt. Bland deretter pasta med pestoen- prøv deg frem i forhold til hvor mye pesto du trenger. Bland inn soltørkede tomater. Riv over parmesan og server.
Leave a Reply