Er det lov å skryte veldig av sin egen mat??Glem taco med karbonadedeig, salsa og ost. Prøv denne vegetartacoen som både er spicy, litt søt og smaker himmelsk. Du er kanskje ikke så vant til å bruke gresskar når du lager taco- men vi anbefaler deg å prøve.. Fantastisk godt!!!Dette er skikkelig kosemat- og enkel å lage. Prøv, prøv sier vi bare!!
Du trenger:
1 flaskegresskar, i terninger
1/2 ts spisskummen
1/2 ts paprikapulver
1/2 ts tørket oregano
1/2 ts malt koriander
1/4 – 1/2 ts chilipulver (avhengig av hvilken type du bruker og hvor sterk du vil ha den)
salt og pepper
1 ss rapsolje
2 ss maple syrup
2 sjalottløk, finahakket
1 fedd hvitløk, finhakket
1 boks sorte bønner
2 stilker vårløk, hakket
1 ss limesaft
1 stor avokado
rømme
tacoskjell
Hakket, fersk koriander
lime
Slik gjør du:
Sett ovnen på 225 grader. Skjær flaskegresskar i terninger. Bland gresskarterningene med krydder, olje og Maple syrup. Kle et stekebrett med bakepapir. Gresskarterningene bakes i ovnen i ca 20 minutter til de er møre.
Finhakk sjalottløk og hvitløk. Hakk vårløk. Skyll bønner i kaldt vann og renn godt av. Stek sjalottløk og hvitløk til løken er myk og blank. Tilsett bønner og stek i noen minutter. Tilsett hakket vårløk og limesaft, og smak til med salt og pepper.
Varm tacoskjell i ovnen. Finhakk koriander og del avokado i skiver.
Server varme tacoskjell med gresskar, bønner, avokado, koriander, rømme og litt presset lime.
Leave a Reply