Oh my- dette er bollene sine!!!!Her får du saftige, myke boller som smaker av pistasj og sitron. Du kan selvfølgelig bare bake slik at du får en og en bolle.. eller du kan gjøre som vi har gjort- og lage bollene i en form. NAM!!!!Denne anbefales virkelig på det sterkeste!!!!
Du trenger ( til ca 20 stk):
800 g hvetemel
175 g sukker
1 pakke tørrgjær
4.5 dl melk
1 ts kardemomme
1 ts hjortesalt
150 g smør
Fyll:
100 g smør, romtemperert
60 g pistajsnøtter, finhakket
2 ss sukker
skall av en sitron
Egg til pensling
melis til glasur
Slik gjør du:
Bland hvetemel, gjær, sukker, kardemomme og hjortesalt i en bolle. Varm melk til ca 37 grader og miks sammen med melet. Bruk gjerne kjøkkenmaskin. Tilsett små terninger smør til slutt og elt til alt er godt mikset sammen og du har en jevn og fin deig, ca 10 minutter. Sett til heving. Når deigen har hevet til dobbel størrelse, kjevler du deigen ut til et rektangel (ca 65x 35cm) Smør på et tynt lag med smør, og strø over hakkede pistasjnøtter, sukker og skall av en sitron. Brett først inn ca 1/3 av deigen, og brett deretter den andre delen over dette igjen. Kjevle til du får en litt flatere deig. Du kan nå enten skjære deigen i strimler, tvinne og slå en knute på bollene. Eller du kan rulle sammen til en pølse- for deretter å dele pølsen i passe store boller, ca 20 boller. Legg bollene i en form kledd med bakepapir. (Vi brukte en form på ca 26 x 36 cm, og fikk da et par boller til overs) Bollene skal ligge tett, men ikke så tett at de berører hverandre. Etterhev i ca 30 minutter. Pensle med egg. Stekes på 200 grader i ca 25 minutter. Serveres gjerne med melisglasur.
Leave a Reply