Dette er en skikkelig digg salat, med masse smak og tekstur. Den er perfekt som en sidesalat, som en del av et koldtbord eller som lunsj.

Vintersalat med fennikel og appelsin
Appelsin og fennikelsalat ( 2-3 personer):
50 g ruccola
200 g fennikel, i skiver
1/2 rødløk, i skiver
4 ss granateplekjerner
100 g chevre, i små biter
2 appelsiner, i fileter
1.5 ss grov sennep
salt og pepper
70 g mandler
1 ts rapsolje
1 ts smør
havsalt
Slik gjør du:
Begynn med mandlene: Ha smør og rapsolje i en stekepanne. Når smøret har smeltet, har du i mandler. Stek på middels varme i ca 5 minutter mens du stadig rører i panna. Dryss over med havsalt og la mandlene avkjøles i panna. Når de avkjølt, hakker du de i mindre biter.
Rens og skyld ruccola. Skjær fennikel og rødløk i fine skiver. Lag fileter av appelsinene: Skjær av topp og bunn på appelsinen, skjær av skallet på appelsinen ved å bruke en skarp kniv. Skjær deretter ut fine fileter av appelsinene. Bland ruccola, fennikel, rødløk, chevre, granateple, appelsiner og grov sennep sammen. Smak til med salt og pepper. Topp salaten med mandelene og server.
Leave a Reply