Disse tertene er raske å lage og har masse deilig smak. Chevre og karamellisert løk er en nydelig kombinasjon og når du i tillegg topper med ristede pinjekjerner og timian så må jo dette bare bli vellykket!

Butterdeigsterter med chevre og karamellisert løk
Du trenger: ( til 2 terter/ 6 biter):
2 butterdeigsplater
1 liten rødløk
1 1/2 ss smør
1 ss sukker
1 ss kremet balsamico
en håndfull pinjekjerner
frisk timian
100 g chevre
1 egg
havsalt
Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 180 grader. Legg butterdeigene til tining.
2. Lag karamellisert løk: skjær rødløk i tynne skiver. Varm smør, sukker og balsamcio i en stekepanne. Når smør og sukker har smeltet tilsetter du rødløk og steker til væsken er borte og løken har blitt karamellisert. Sett til side.
3. Legg de tinte butterdeigsplatene på et stekebrett. Skjær en kant på ca 1 cm rundt hele platen, uten å skjære gjennom. Pensle denne kanten med eggeplomme. Legg på skiver av chevre på butterdeigsplatene ( men altså ikke der du har penslet med egg) og stek i ovnen i 12- 15 minutter eller til osten har smeltet noe, kanten har blitt gylden og butterdeigen har puffet seg opp. Steketid vil variere fra ovn til ovn.
4. Legg på karamellisert løk, topp med ristede pinjekjerner og frisk timian og et saltdryss. Del hver terte i tre og server umiddelbart.
Leave a Reply