Denne salaten er både perfekt som tilbehør til kylling eller fisk, men den kan også bare spises slik den er, som en enkel lunsjrett. Noe av det beste med couscous, er at det er så utrolig enkelt å lage. Det er bare å koke opp vann, la couscousen trekke noen minutter- og vips så er den ferdig. Man kan jo lage uendelige varianter av couscous salat, men her får du altså en med ovnsbakte gulrøtter – de søtlige gulrøttene og løken passer veldig fint i kombinasjon med fetaost. Kos deg!!
-Linda-
Du trenger: ( til 3 personer )
500 g gulrot, i skiver
3 sjalottløk , delt i fire
0,5 dl olivenolje
salt og pepper
2 ss maple syrup
2 dl couscous
1 terning grønnsaksbuljong
1 neve mandler
2 ss sitronsaft
100 g fetaost
1 neve bladpersille, finhakket
extra virgin olje
Slik gjør du:
Sett ovnen på 200 grader. Skrell og skjær gulrøttene i skiver, ca 3-4 mm tykke, og del sjalottløken i fire. Bland gulrøtter og løk med olivenolje og salt og pepper. Bakes i ovnen i ildfast form i ca 10 minutter. Bland så i maple syrup og bak gulrøtter og løk videre 5-10 minutter.
Kok couscous etter anvisning på pakken med en terning grønnsaksbuljong. Ha mandler i en tørr stekepanne og stek på middels sterk varme mens du rører i 3-5 minutter. Pass på så de ikke blir brent. Sett til side og hakk i mindre biter når mandlene er avkjølt. Del fetaosten i mindre biter og finhakk persillen.
Bland couscous og gulrøtter (inkludert all væske fra syrup og olje ) Ha i sitronsaft. Bland i hakkede mandler, fetaost og bladpersille. Smak til med salt, pepper og ringle over med extra virgin olje.
Leave a Reply