Crostini er perfekt som forrett, kanapeer eller som en del av mange småretter når du inviterer til lunsj. Jeg tror de fleste elsker crostini; gylde, sprø små skiver toppet med masse godt. Det kan jo ikke slå feil! Her har jeg kommet med forslag på fire deilige toppinger. Jeg har ikke skrevet hvor mye du skal ha av hver ingrediens, for det vil variere i forhold til hvor mange du skal lage til, om det er forrett, om det er en del av et stort lunsjbord osv. Prøv deg frem, her går det ikke an å feile!
Lene
Du trenger:
Crostini:
baguette
olivenolje
Slik gjør du:
Forvam ovnen til 180 C. Skjær baguette i skiver ( cirka 1 cm i tykkelse. ) Hell litt olivenolje over på begge sider og legg de på et bakepapirkledd stekebrett. Stek de i ovnen i cirka 7 minutter før du snur de og steker videre i cirka 7 minutter til. Følg med, stektiden vil variere fra ovn til ovn. De er ferdige når de er gyldne og lett sprø. Så er det bare å toppe herlighetene med masse godsaker.
Topping 1:
kremost naturell
moreller, i skiver
basilikum, finhakket
kremet balsamico
havsalt
Slik gjør du:
Skjær moreller i skiver og finhakk basilikum. Smør kremost på crostiniene. Topp crostiniene med morellskiver, finhakket basilikum og kremet balsamico. Dryss over litt havsalt.
Topping 2:
Avocado, i små skiver
fetaost, gjerne gresk fetaost, smuldret
granateplekjerner
limeskall
extra virgin olivenilje
havsalt
pepper
Slik gjør du:
Skjær avocado i små skiver. Legg avocado og smuldret fetaost på crostiniene. Legg på granateplekjerner. Riv over litt limeskall. Hell over god extra virgin olivenolje og dryss over havsalt og pepper
Topping 3:
fetaost, gjerne gresk fetaost, i skiver
avocado, i skiver
mango, i skiver
mynte, finhakket
Slik gjør du:
Skjær mango, fetaost og avocado i små skiver. Legg på crostini sammen med finhakket mynte.
Topping 4:
blåbær
honning
chevre, i skiver
basilikum, finhakket
Slik gjør du:
Forvarm stekeovnen til 180 C. Legg blåbær i en ildfast form, hell litt honning over ( 1– 2 ts honning på 125 gram blåbær) og bland godt. Varm bærene i ovnen i cirka 15 minutter til de begynner å falle litt sammen. La bærene avkjøles på kjøkkenbenken og rør i bærene med en skje slik at du får et syltetøy-lignende konsistens.
Skjær chevre i skiver. Topp hver crostini med en skive chevre. Varm crostiniene et par minutter i stekeovnen ( fortsatt 180 C) så osten begynner å smelte. Topp med blåbærsyltetøy, finhakket basilikum, ferske blåbær og eventuelt litt ekstra honning.
Leave a Reply