Annonse
Denne focacciaen er chunky og saftig. Du kan selvfølgelig bruke en litt større panne dersom du liker den er litt tynnere- jeg synes den er skikkelig god sånn. Her får du nok til en liten ildfast form- så er det bare å dobble oppskriften ved behov. Server den sammen med andre småretter på et tapasbord, eller til en god suppe eller salat.
Jeg har vært på den lokale grønnsakssjappa og kjøpt artisjokker i den lille ferskdisken deres. De er fylt med fetaost og smaker fantastisk. Du kan selvfølgelig bare kjøpe vanlig artisjokker og eventuelt smuldre litt fetaost som du også dytter ned i deigen.
-Linda-
Du trenger:
290 g mel
1/2 pakke tørrgjær
havsalt
2 dl vann
1/2 dl olivenolje + litt til å ringle over før heving
1/2 ss honning
10-15 soltørkede tomater i olje
3 artisjokker med fetaost
havsalt
oregano
Slik gjør du:
Bland mel, gjær og salt i en bolle. Elt inn lunkent vann, honning og olivenolje. Bruk gjerne kjøkkenmaskin. Elt i ca 10 min. Bruk en slikkepott til å samle deigen midt i bollen og ringle litt olivenolje over. Dekk til med et kjøkkenhåndkle og sett til heving. Når deigen har hevd til dobbelt størrelse ( ca 1 t ) heller du den over i en bakepapirkledd ildfastform ( brukte form på 16.5* 25.5 cm ), dekker til med plastfolie og hever i ca 30 min til.
Skjær de soltørkede tomatene i strimler og artisjokkene i biter.
Når focacciaen er ferdighevet lager du små hull med fingeren i deigen og dytter de soltørkede tomatene og artisjokk forsiktig inn i deigen- her er det bare å være litt raus med toppingen. Dryss over havsalt. Stekes på 220 grader i ca 20-25 min. Serveres med frisk oregano.
Leave a Reply