Det er nesten ingenting som slår rykende ferskt, hjemmebakt brød til frokost! Lager du et eltefrittt brød er det ikke store innsatsen du må legge i selv. Det eneste du må gjøre er å sette deigen kvelden før og du kan ved noen enkle grep dagen etter spise fantastisk godt brød; saftig og deilig inni, med sprø skorpe utenpå.

Eltefritt frokostbrød
Tid: ca 15 t
Antall: 1 brød
Du trenger:
600 g hvetemel
200 g sammalt hvete, finmalt
80 g solsikkekjerner
2 ts salt
0.5 ts tørrgjær
7 dl vann, kaldt
Slik gjør du:
1. Bland hvetemel, sammalt hvete, salt, solsikkekjerner og gjær i en stor bolle. Tilsett vann og rør raskt sammen. Deigen skal være litt klissete. Dekk over bollen med plastfolie. La den heve på kjøkkenbenken i ca 12 t.
2. Dryss godt med mel på kjøkkenbenken. Hell deigen over og bruk en slikkepott til å brette deigen inn mot midten fra alle kanter. Tilfør mel slik at deigen blir mindre klissete. ( Det er mange videoer på youtube som viser denne prosessen om du blir usikker.) Legg deigen tilbake i bollen med brettsiden ned og etterhev i ca 1 t.
3.Bruk en jerngryte med lokk ( ca 26 cm) og sett den nest nederst i ovnen mens du varmer opp ovnen til 250 grader.
4. Ta den varme gryta ut av ovnen, dryss litt mel i bunnen og hell i deigen. Sett på lokket og stek i ca 45 minutter. Senk varmen til 225 grader, ta av lokket og stek videre i ca 15 minutter. Steketiden vil variere fra ovn til ovn. Når brødet har en gylden skorpe og gir fra seg en hul lyd når du banker på det under er det ferdig.

Eltefritt frokostbrød

Eltefritt frokostbrød
Leave a Reply