Shepherd pie vegetar…Jeg tror faktisk er dette er min nye yndlingrett. Deilig saus med masse smaker i kombinasjon med myk potetstappe med smør og hvitløk. Tror egentlig ikke jeg trenger å si mer..Noe annet enn; denne bør du prøve!
Du trenger: ( Form 20 * 26 cm / 2 store og 2 små) :
800 g poteter
4 fedd hvitløk
2 dl kremfløte
3 ss smør
1 rødløk
2 stilker stangslleri
230 g gulrot
130 g persillerot
1 ss tomatpure
laurbærblad
1 ss tørket timian
1 boks hermetiserte tomater
2 ts worcestersaus
2 dl vann
1 terning grønnsaksbuljong
en klype sukker
salt, pepper
1 pk sorte bønner ( ferdigkokte)
100 g parmesan
olje til steking
Slik gjør du:
1. Skrell poteter og rens 3 av hvitløkene. Kok poteter og hele hvitløk til potetene er møre og nesten faller sammen. Renn av vannet, tilsett fløte og smør og rør sammen til en potetstappe. ( Pass på at hvitløkene også blir most.) Smak til med salt og pepper. Sett til side.
2. Finhakk rødløk og det siste hvitløksfeddet. Grovhakk stangselleri, gulrot og persillerot.
3. Stek rødløk og finhakket hvitløk i en kjele med litt nøytral olje til løken er myk og blank. Tilsett gulrot, persillerot og stangselleri og stek et par minutter. Tilsett så tomatpure, laurbærblad og timian og stek nye to minutter.
3. Hell oppi hermetiserte tomater, worcestersaus, vann, buljongterning og en klype sukker og la sausen koke til den tykner, omtrent 20 minutter. Tilsett sorte bønner som er skyldt i kaldt vann. Smak til med salt og pepper.
4. Forvarm ovnen til 225 grader. Riv parmesan. Bland 1⁄3 i potetmosen og spar resten til topping.
5. Smør en ildfast form. Hell oppi sausen. Legg potetmos over og topp med osten. Stek i ovnen til du har fått en gylden overflate, 15-20 minutter. ( Du kan bruke grillelementet de siste minuttene, men pass på så det ikke brenner seg!) La paien hvile litt før du spiser den.
Leave a Reply