Her kommer oppskrift på en enkel bakt pasta, med spinat og soltørket tomat. Får du tak i store pastaer er det det aller beste. Serveres gjerne med en enkle, god grønn salat.
Du trenger:
200 g gulrot
1 liten rødløk
100 g soltørket tomat i olje
200 g spinat ( gjerne spiseklar)
1 boks hermetiserte tomater
litt cayennepepper
en klype sukker
salt, pepper
ca en neve frisk basilikum
200 g penne pasta
100 g smaksrik ost
1 mozzarella
olje til steking
Slik gjør du:
1. Grovhakk gulrot og skjær rødløk i tynne skiver.
2. Varm olje i en stor stekepanne, som også tåler å stå inni stekeovnen. Stek løk og gulrot i et par minutter, så løken blir myk. Tilsett 100 g soltørket tomat (uten oljen). Tilsett litt og litt spinat og stek til spinaten faller sammen og blir blandet godt sammen med det andre.
3. Hell oppi hermetiske tomater, litt cayennepepper og en klype sukker. La sausen småkoke i 10-15 minutter. Smak til med salt og pepper. Bland inn en raus neve med basilikum
4. Sett ovnen på 225 grader. Mens sausen småputrer koker du pasta, i cirka halve koketiden som det som står angitt på pakken.
5. Hell av vannet på pastaen og bland inn sammen med resten av sausen. Dryss over revet ost.
6. Klem litt av væsken av ut av mozzarellaen ( bruk et rent kjøkkenhåndle) og riv den i biter. Legg oppå pastablandingen med ost.
7. Stekes inni ovnen ved 225 grader i cirka 15 minutter.
Leave a Reply