Wok er en deilig og rask middag som er veldig populær her i huset. Se på det som en mulighet til å rydde opp kjøleskapet og bruk denne oppskriften som inspirasjon. Husk å bruke sterk varme når du steker grønnsakene og pass på at de holder seg crispy og freshe ( men møre).

Rask wok
Du trenger:
200 g gulrot
4 sjalottløk
1 brokkoli
150 g shitakesopp
20 g fersk ingefær
3 fedd hvitløk
1 boks minimais
3-4 ss mørk soyasaus
1 ts srirachasaus
1/2 lime
1 ts brunt sukker
salt
olje til steking
120 g eggenudler
Slik gjør du:
1. Kok eggenudler etter anvisning på pakken. Ha oppi litt olje og bland godt inni nudlene når de er ferdig tilberedt.
2. Skjær gulrot i tynne staver, sjalottløk i tynne skiver, brokkoli i buketter og sopp i biter. Skrell og finhakk ingefær og hvitløk.
3. Renn av væsken på minimaisen.
4. Bland soyasaus, srirachasaus, limesaft og brunt sukker i en liten bolle.
5. Varm olje i en wokpanne. Stek sjalottløk, gulrot, brokkoli og ingefær først i noen minutter. Ta de opp av panna, hell litt mer olje i panna og stek sopp og hvitkløk.
6. Tilsett så de andre grønnsakene og maisen og ha oppi sausen. Stek raskt sammen. Smak til om det trengs mer salt. Tilsett nudler og server.
Leave a Reply