Supper er den perfekte vintermat og du må ikke legge i store innsatsen for å få et deilig, smaksrikt måltid. Denne suppa er intet unntak. Dette er egentlig en suppe som skal bidra til å få ryddet litt i kjøleskapet, så bruk gjerne noen av de grønnsakene du har for hånden.
Til: 4 personer
Tid: 30 minutter
Du trenger:
olivenolje til steking
1 rødløk, finhakket
5 fedd hvitløk, finhakket
2 stilker selleri, i terninger
2 stk gulrot, mellomstore, i terninger
1 boks hele plommetomater
7-8 dl vann
2 terninger grønnsaksbuljong
1/2 rød chili, finhakket
1 laurbærblad
2 ts tørket oregano
1 boks hvite bønner ( 400 g)
1/4 purre, i tynne skiver
130 g pasta
fersk basilkum, hakket
parmesan, finrevet
Slik gjør du:
1. Finhakk løk, hvitløk og chili. Skjær selleri og gulrot i små terninger.
2. Varm olje i en kjele og stek løk, hvitløk, gulrot og selleri i et par minutter.
3. Tilsett hermetiserte tomater, vann, buljongterninger, chili, tørket oregano og laurbærblad og la suppen småkoke under lokk i cirka 20 minutter.
4. I mens suppen koker, koker du pasta etter anvisning på pakken.
5. Når suppen har kokt i 20 minutter tilsetter du purre og hvite bønner og lar dette trekke i suppa i noen minutter mens kjelen fortsatt står på platen.
Georgia hamilton says
Would love it if these recipes were written in English!
Lene Engelstad says
Thank you, we shall consider it ☺️